Over Koffiebranderij Koffielust

Duurzame koffie met 3 dubbele meerwaarde

1Een eerlijke prijs

Eerlijk prijzen voor de hardwerkende koffieboeren

Een eerlijke beloning voor onze bevlogen boeren

Wij kopen onze koffie in bij kleine organisaties die rechtstreeks inkopen bij de koffieboeren. We vermijden zo de intransparante en steeds groter wordende koffiemultinationals die de koffiemarkt domineren en weinig bijdragen aan het verminderen van armoede onder koffieboeren. Onze leveranciers zijn transparant en kunnen ons precies vertellen welke prijs zij aan de boeren hebben betaald. Zij omzeilen de handelsmarkt en dragen zo bij aan een leefbaar inkomen en een betere toekomst voor de koffieboeren.

2Sociaal gebrand

Zinvol werk in de koffiebranderij voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Door doorzetters met een afstand tot de arbeidsmarkt

Koffiebranderij Koffielust gaat nog een stapje verder als het gaat om aandacht voor de mens achter jouw dagelijkse kopje koffie. In onze koffiebranderij werken wij namelijk met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sommige hebben een beperking waardoor betaald werken minder vanzelfsprekend is, anderen zijn al langdurig uit het arbeidsproces. Wij bieden ze een veilige plek waar ze ervaring op kunnen doen en hun talenten kunnen ontwikkelen.

3Duurzaam

Voor het verminderen van onze ecologische voetafdruk

Onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden, is voor ons een belangrijke kernwaarde. Bij alle keuzes die we maken staat het streven naar maximale duurzaamheid centraal. Zo hebben wij een elektrisch aangedreven koffierooster en worden de restproducten hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten en bodemverbeteraar. Waar dat kan werken wij met lokale partners en minimaliseren wij onze transportbewegingen. Onze korte termijn ambitie is om over te schakelen op 100% herbruikbare verpakkingen.

Over Koffiebranderij Koffielust

Onze koffiebranderij
passie & ambacht

Ambachtelijke gebrande koffiebonenn

Koffiebranderij Koffielust is een ambachtelijke koffiebranderij, ontstaan vanuit onze passie voor koffie, kwaliteit, genieten van het leven en de wereld een beetje mooier maken. Sinds 2015 branden we in een historisch pand in ambachtsdorp Veenhuizen kwaliteitskoffie met een mooi en blij verhaal. Alle koffiebonen worden in onze eigen koffiebranderij in Veenhuizen vers gebrand door ervaren barista’s. Wij maken geen gebruik van toevoegingen of smaakversterkers. Bij Koffielust koop je gegarandeerd koffie met een branddatum van maximaal twee maanden oud.

Onze missie: koffie waar de hele koffieketen blij van wordt.

Mark ter Maat
oprichter & eindbaas

Mark ter Maat - Koffiebranderij Koffielust

Ondernemer, koffiebrander, kok, oesterkraker, aandacht schenker, entertainer en ontdekkingsreiziger. Mijn leidraad voor het leven is om te doen wat ik echt leuk vind. En dat is precies wat ik met koffiebranden in Veenhuizen doe. Elke batch koffiebonen branden tot de allerlekkerste koffie, ruiken, proeven en de machine net zo lang bijstellen totdat ik 100% tevreden ben. Ook vind ik het geweldig leuk om mijn kennis over koffie te delen. Vertellen en luisteren, verbinden en lachen. Met een goede kop koffie en iets lekkers. Dat maakt me blij.

Bij Koffielust werken we voor geluk in je koffiekop.

Veenhuizen
bron van inspiratie

Koffiebranderij Koffielust in Veenhuizen, Drenthe

Wij zijn trots op onze mooie locatie in Veenhuizen, waar prachtige Rijksmonumenten herinneren aan ruim tweehonderd jaar geleden, toen de Maatschappij van Weldadigheid zogenaamde kolonies stichtte in Drenthe. Met als doel om hier armoedige gezinnen (paupers) uit de grote steden te helpen bij het opbouwen van een beter bestaan als boer. De boeiende geschiedenis van Veenhuizen laat je nadenken over armoede en inclusiviteit en dat is voor ons een dagelijkse bron van inspiratie om koffie te maken die daadwerkelijk verschil maakt.

Koffie met impact uit de Koloniën van Weldadigheid